AM & MSU

AM & MSU

AM CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE

AM CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE

Animacija danas

- brunch s autorima

Program razgovora i projekcija
ODGOĐEN JE DO DALJNJEGA

U sklopu izložbe “Od imaginacije do animacije – 60 godina zagrebačke škole animiranog filma” u suradnji s MSU Zagreb zakazat ćemo nove termine sastanka s autorima, teoretičarima, producentima suvremene hrvatske animacije.

U otvorenom dijalogu istražit ćemo mnogostruka lica umjetničke animacije, suvremenih kretanja i metoda koje koristi, produkcijskih i edukacijskih izazova te zaviriti u brojne suradnje koje ovaj kompleksni umjetnički izričaj omogućuje.

Raspored

Image

Teme i gosti


Darko Masnec i Petra Zlonoga

Animacija u kontekstu multimedije i videoigara

Kako animirani film utječe na videoigre, ili videoigre utječu na film, a popularna estetika prodire u visoku umjetnost i obratno, u razgovoru s animatoricom Petrom Zlonogom, otkrit će nam Darko Masnec.

animacija, multimedija i video igare!?

Više o programu

SUBOTA
7.3.2020. / 12:00

Darko Masnec Animacija u kontekstu multimedije i videoigara

Marko Tadić, Marko Dješka i Hana Tintor, Marta Stražičić

Angažirano, imaginarno, eksperimentalno

Animirani i eksperimentalni film mediji su u kojima granice imaginacije i eksperimenta gotovo da i ne postoje, a često i ono što definiramo kao animirani film za djecu nosi prenesenu (društvenu) poruku.

Razgovaramo s autorima čiji cilj je istražiti mogućnosti animacije kao umjetničke, ali i društveno angažirane forme.

Subotnji brunch
12:00

Angažirano, imaginarno, eksperimentalno

Vanja Andrijević, Draško Ivezić...

Stilske linije suvremene hrvatske produkcije u animaciji

S predstavnicima ključnih hrvatskih produkcijskih kuća za animaciju razgovarat ćemo o prisustvu više žarišta koji stvaraju suvremene stilske odrednice i usmjeravaju tokove hrvatske animacije u nacionalnom i internacionalnom kontekstu.

Bonobostudio, Adriatic Animation

Subotnji brunch
12:00

Image

Profesori i studenti

Zanimanje - animator!

Kako se postaje animatorom? Na koji način ostati u toku s novim tehničkim i stilskim utjecajima unutar animacije i (izvan) edukacijskog sustava?

S profesorima, (bivšim) studentima i njihovim gostima razgovaramo o iskustvu formiranja Odsjeka za animaciju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu kakva su iskustva profesora i studenata?

Subotnji brunch
12:00

Image

Lucija Mrzljak, Chintis Lundgren

Pogled izvana – međunarodna iskustva

Koje su mogućnosti i novi vidovi kreativne suradnje s animatorima i producentima iz drugih svjetskih gradova te kako nastaje zajednički film unutar kulturalne raznolikosti (ili sličnosti) više zemalja podijelit će s nama umjetnički timovi animatora s višegodišnjem internacionalnim iskustvom rada.

Subotnji brunch
12:00

Pogled izvana – međunarodna iskustva (Mačka, Marija Ujević Galetović)

Davorka Begović

Autorska glazba u animaciji

Animacija je medij koji vrlo često uz likovne umjetnike uključuje i suradnju s glazbenicima i autorima čija su djela sastavni dio finalnog produkta.

Kroz istraživanje recentne autorske glazbe osmišljene za ovaj medij provest će nas muzikologinja Davorka Begović.

Subotnji brunch
12:00

Autorska glazba u animaciji

MSU Zagreb / 30.1.2020. - 14.6.2020.

Izložba
Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma

U Muzeju suvremene umjetnosti trenutno je otvorena velika multimedijska izložba Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma.

Izložba je posvećena slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova.

Više o izložbi

Organizacija i partneri

Program Animacija danas - brunch s autorima organizira AM centar audiovizualne umjetnosti i multimedije u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Realizaciju Programa financijski podupiru Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.