Baza podataka Animatori služi za evidenciju i kontaktiranje hrvatskih animatora i djelatnika s područja animacije.

Zahtjev za unos u bazu Animatori


Petra Zlonoga

Image

Petra Zlonoga (Zagreb,1982.) diplomirala je Grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011.
Od 2009. radi samostalno na području dizajna, ilustracije i animiranog filma.
Autorica je nagrađivanih studentskih i profesionalnih filmova, a od 2013. radi i kao voditeljica filmskih radionica za djecu, profesionalce i filmske entuzijaste.
Sudjelovala je u selekciji filmova, bila član žirija filmskih festivala u Hrvatskoj i regiji te obnašala funkciju umjetničkog savjetnika za animirani film pri HAVC-u.

Mario Kozina

Mario Kozina (Zagreb, 1987) magistrirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Programski je voditelj kina Kinoteka i Ljetne pozornice Tuškanac u Zagrebu. Član je selekcijske komisije Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, jedan je od urednika filmskog časopisa Filmonaut i vanjski predavač na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redovito surađuje s nekoliko domaćih i međunarodnih filmskih festivala (Animafest Zagreb, Zagreb film festival, Rotterdam IFF) u svojstvu prezentacije filmova, moderatora masterclassova, voditelja Q&A-jeva itd. Od veljače 2012. do ožujka 2018. bio je vanjski suradnik u Hrvatskom audiovizualnom centru. Godine 2016. godine dobio je Nagradu Vladimir Vuković za najboljeg filmskog kritičara, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara.
Image

Draško Ivezić

Image

Draško Ivezić je hrvatski autor animiranih filmova. Radi kao producent, redatelj i scenarist na niz zapaženih ostvarenja na međunarodnim festivalima animiranih i kratkih filmova, od Annecyja, Zagreba, Ottawe, Sundancea, TIFF, SXSW, Krakow i drugih. Od osnutka samostalnog studija za animirani film Adriatic Animation u 2014. Ivezić sudjeluje u brojnim pitching forumima s projektima u razvoju, na kojima i osvaja nagrade: na Cartoon Forumu 2016, CEE Animation Forumu 2014-2020 (ukupno 8 pitchinga), MIFA pitching i Animateka Pro. Kao rezident Danske škole The Animation Workshop u periodu 2011-2013 Ivezić pokreće nekoliko kreativnih projekata poput Viborg Animation Festival i profesionalnu edukaciju Anidox. Prije toga kao kreativni producent osmišljava i provodi zajedno sa Zagreb filmom Festival hrvatskog animiranog filma (FHAF) i međunarodnu radionicu animiranog filma Rab Animatio Workshop pod tutorstvom Priita Pärna. Ivezić je alumni Production Masterclass u Viborgu i Animation Sans Frontieres, kao i Media treninga La Pourdriere za razvoj scenarija i televizijskih projekata. Njegov doprinos u studiju Adriatic Animation je kreativno mentoriranje gdje je pokrenuo program inkubatora za debitante i gdje prolazi trening s mladim autricama i autorima za buduće pitching forume u suradnji sa svojim partnerima Chintis Lundgren i Markom Dješkom. http://adriaticanimation.hr

Stvaranje baze podataka za animatore projekt je udruge AM centar.

Program financijski u potpunosti snosi udruga AM centar.

Za bilo kakva dodatna pitanja, molimo obratite se na:

 AM centar

Hvala i lijepi pozdrav 🙂