CEE Animation Forum – poziv za prijavu animiranih projekata

CEE Animation Forum Opens Call for Animated Projects

Otvoreni poziv za prijavu animiranih projekata u razvoju na CEE Animation Forum u Češkoj (5. – 8. svibnja 2020., Liberec, Češka). Rok za prijavu 10.1.2020.

Za svoje izdanje 2020, organizatori su proširili broj kategorija otvorenih za animirane projekte u razvoju.
Rok za prijavu je 10. siječnja 2020. godine.

4 kategorije prijava

Kratki filmovi
maksimalno trajanje 20 minuta; sve faze razvoja osim faze idejnog koncepta
Posebni serija i TV
web i TV serije bilo kojeg formata i pojedinačni filmovi, u trajanju najmanje 20 minuta; sve faze razvoja osim faze idejnog koncepta
Igrani filmovi
minimalna dužina trajanja je 60 minuta; projekti u razvoju ili u produkciji
VR imerzivni mediji
VR, AR, 360 i drugi imerzivni formati; u fazi razvoja ili proizvodnje
Nova kategorija VR natjecanja

Novo VR natjecanje otvoreno je za sve originalne radove u razvoju i proizvodnji koji koriste VR tehnologiju i istražuju nove vrste narativnog izlaganja, neovisno o formatu ili tehnologiji (uređaju), uključujući filmove i video priloge u VR 360° tehnologiji, imerzivna iskustva i instalacije (bili oni interaktivni ili ne), VR teatar i tzv. ‘Room scale VR’ projekti.

Samo producenti ili drugi nositelji prava na projektu mogu prijaviti projekte. Producent, odnosno prijavitelj prijavljenog projekta mora biti državljanin EU ili zemlje navedene u natječaju.

CEE Animation Forum

CEE Animation Forum je platforma koja podupire prezentaciju novih talenata i njihovog kreativnog rada te im pomaže u pronalaženju financijske podrške i distribucije za njihove projekte, jednako kao i u izgradnji trajnih suradničkih platformi umrežavanja producenata, autora i međunarodnih predstavnika produkcije u svim segmenatima od prodaje, distributera, financijera do emitera i dr.

Uz glavno pitching natjecanje, trodnevni program čini niz prezentacija, rasprava, mogućnosti umrežavanja, sastanaka i projekcije 1 na 1.

Na Forumu profesionalci u animaciji imaju priliku steći nove vještine i proširiti svoje znanje uz razmjenu iskustva i prezentacije drugih stručnjaka s tog područja, kao i steći korisne kontakte koji će pridonijeti uspjehu njihovog animiranog projekta.

Forum CEE se održava u sklopu međunarodnog festivala animiranih filmova Anifilm / Anifilm International Festival of Animated Films Anifilm (5.-10. Svibnja 2020., Liberec, Češka).

CEE Animation je podržan od strane programa Europske unije Kreativna Europa – MEDIA, a sufinanciran iz državnih fondova i zaklada te strukovnih organizacija iz Slovenije (DSAF, Slovensko udruženje za animirani film), Češke (ASAF, Udruga češke animacije), Mađarske (HAPA, Udruženje mađarskih producenata u Mađarskoj), Poljska (SPPA, Poljsko udruženje proizvođača animiranih filmova) i Slovačka (APAF, Slovačka udruga producenata animiranih filmova).

Podijeli!


Komentari