Marko Meštrović 8


Image

8

Izložba Marka Meštrovića “8” predstavlja ovog međunarodno priznatog autora animiranih filmova kao umjetnika koji svoj rad promišlja interdiscplinarno, kako unutar pripremnih studija za film tako i zasebno stvarajući u multimedijalnom kontekstu.

Njegov posljednji film Trip (2017.), eksperimentalni dokumentarno-animirani film, polazište je ambijentalnog rada koji stvara za Galeriju na katu zagrebačkog KIC-a. Rad pod nazivom 8 nastavlja diskurs filma te se služi audio snimkom na kojoj je temeljen i film. Za galeriju je stvoren rad in situ na relaciji film – audio – objekt – video, a sastoji se od osam objekata izvedenih u kredi, videa koji animacijom pokreće te objekte u beskonačni rečenični niz, osam zvučnih ambijenata koji prate pojmovni rječnik instalacije te projekcije filma Trip.

Ovaj multimedijalni rad inspiriran je dijelom snimke koja nije korištena u filmu, a koja govori o prisustvu I Chinga na jednom kako osobnom tako i univerzalnom putovanju. Rječnik novog rada – objekta, videa i zvučne instalacije, pojmovno je pismo I Chinga, a uz pomoć njegovih primordijalnih simbola (trigrama), Meštrović stvara ambijent jednog stanja koje može biti polazište isto koliko i sam cilj – on opisuje Put.

 Tanja Masnec ŠoškićIZLOŽBA 8

Galerija na katu,
KIC Zagreb

18.12.2018. - 24.1.2019.

RADNO VRIJEME:

PON – PET: 15:00 – 21:00
SUB: 10:00 – 15:00
NED: ZATVORENO
PRAZNICIMA ZATVORENO

Google maps navigacija logo

virtualna izložba 360º


Izložba je nastala u suradnji Kulturno informativnog centra Zagreb i udruge AM centar.

KIC ZagrebAM centar logoGalerija na katu KIC Zagreb

PARTNERI NA PROJEKTU:

 

PROJEKT SUFINANCIRAJU:

Ministarstvo-kulture-RH-logo

Image
 
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image
Image Image Image

Album - eksponati

Video - trigrami

Album - otvorenje

Video - otvorenje