Paradigme animacije

Paradigme animacije

Međunarodna skupna izložba Paradigme animacije će kroz četiri animirana filma (dva iz Hrvatske i dva inozemna) istražiti poveznice recentne hrvatske i svjetske produkcije.

Unatoč pretpostavci kako se animirani film logično i automatski povezuje s vizualnim i likovnim, u kustoskoj i galerijskoj praksi upravo ta poveznica nedostaje. Uz to, teorija i kritika animacije u hrvatskoj je, usprkos kvalitetnoj produkciji, rijetka. Vođeni vlastitim interesom, izuzetnom slojevitošću koje suvremene animacijske metode nude te obligacijom koju kao povjesničari umjetnosti imamo, pogotovo u kontekstu hrvatske animacijske povijesti, smatramo da se kontinuiranim izložbenim djelovanjem na ovom području treba obuhvatiti i ovaj segment likovnog stvaralaštva.

Stavljajući naglasak na različite, ali jake autorske pristupe vizualnom segmentu filma, izložba će pojasniti konceptualni, vizualni i kulturološki kontekst nastanka odabranih filmova te usporedbom ukazati na njihove razlike i dodirne točke.

Postav će uz integralne predloške animiranih filmova uključivati i materijale koji pojašnjavaju procese i tehnike nastanka filma, intervjue s autorima te kritičku razradu navedenih tema.

Konačni odabir filmova i autora objavit ćemo u Ožujku 2019. godine.MEĐUNARODNA SKUPNA IZLOŽBA

Paradigme animacije

Svibanj / Lipanj 2019.

Galerija Galženica,
Velika Gorica

Google maps navigacija logo


Izložba je suradnički projekt Galerije Galženica i udruge AM centar.

Galerija Galženica, Velika GoricaAM centar logo

virtualna izložba 360º

Image


Izložba je nastala u suradnji Kulturno informativnog centra i udruge AM centar.

KIC Zagreb AM centar logo
Album - eksponati

Video - trigrami

Album - otvorenje

Video - otvorenje