Mačka je uvijek ženska

Mačka je uvijek ženska, Silba 2019
Image
4.8.2019. / Otok Silba

Projekcija filma i razgovor s umjetnicama

Na Silbi je održana projekcija dokumentarno – animiranog filma "Mačka je uvijek ženska" autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović.

Ovom prilikom razgovarali smo s autoricama i protagonisticom filma Marijom Ujević Galetović.

Povodom nedavno održane premijere filma i gostovanja na izložbi Paradigme animacije na Silbi u Parku skulptura Marije Ujević Galetovć održana je 4.8.2019. projekcija dokumentarno – animiranog filma 'Mačka je uvijek ženska' autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasinović.

U ovom svojevrsnom homageu profesorici i vrsnoj kiparici Mariji Ujević Galetović autorice Tanja Vujasinović i Martina Meštrović odlučile su dokumentirati razgovor s Marijom Ujević te ga interpretirati kroz filmski izričaj pokrenut animiranim vizijama.

Svijet skulptura Marije Ujević otkriva njeno cjeloživotno bavljenje ženskim principima te kroz mačku koja je, kako sama kaže, uvijek ženska iznalazi formu koju modelira kroz različite aspekte umjetničkog, skulpturalnog, ženstvenog.

Nakon projekcije filma održan je razgovor s kiparicom i autoricama filma.

Ovo je ujedno bila i jedinstvena prilika da se film vidi na jednoj od lokacija na kojoj je i sniman, u Parku skulptura Marije Ujević Galetović na otoku Silbi.

Organizator događaja je udruga AM Centar

Moderatorica: Marta Kiš

Film je nastao u produkciji Kreativnog sindikata
Kamera: Jasenko Rasol
Montaža: Iva Kraljević
Glazba: Alen i Nenad Sinkauz
Producent: Igor Grubić

Foto galerija

Vaše mišljenje

Your email address will not be published. Required fields are marked *