AM CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE

AM CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE

AM CENTAR

AM CENTAR

CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE

CENTAR AUDIOVIZUALNE KULTURE I MULTIMEDIJE


kroz izložbenu djelatnost, kustosku obradu i interdisciplinarnu suradnju aktivno pratimo recentnu hrvatsku produkciju

Naš tim

iva gašparović

rođena je 1982. godine.
Završila je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Ostvarila je niz suradnji na kulturno-umjetničkim projektima i različitim produkcijama od televizijskih do proizvodnje namjenskih filmova i umjetničke animacije.
Radi u web agenciji WPUsability.

Članica je Upravnog odbora ASIFA Hrvatske.

marta kiš

rođena je 1979. godine.
Završila povijest umjetnosti, slovenski i bugarski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Organizirala je niz izložbi, među kojima i Surogat stvarnosti - pola stoljeća hrvatske animacije (S Karlom Pudar HDLU, 2011.).
U Kulturi Studentskog centra u Zagrebu je voditeljica likovnog i novomedijskog programa te je pokrenula niz međunarodnih projekata i kurirala brojne izložbe.

tanja masnec šoškić

rođena je 1967. godine.
Završila je povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Kao urednica rubrike fotografija i likovna kritičarka od 2002. do 2007. godine sudjeluje u realizaciji Vijenca, novine Matice hrvatske za kulturu, umjetnost i znanost.
Kao kreativna producentica doku serijala ostvarila je brojne projekte u Hrvatskoj, Srbiji, Češkoj, Slovačkoj, Bugarskoj, Mađarskoj i Sloveniji.

petra zlonoga

rođena je 1982. godine.
Završila je Grafički dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu (2007.) te Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti (2011.) u Zagrebu.
Radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Bavi se organizacijom i provođenjem kulturnih i umjetničkih projekata, kreativnih radionica i programa.
Postigla je zapažen status u animaciji u Hrvatskoj i inozemstvu te osvojila niz nagrada i priznanja na značajnim hrvatskim i svjetskim festivalima.

mia bučević

rođena je 1986. godine.
Završila je diplomski studij na Fakultetu političkih znanosti. Od 2017. do 2019. godine radi kao producentica u Kreativnom sindikatu gdje producira niz kratkometražnih animiranih i eksperimentalnih filmova kao i serijal edukativnih animiranih filmova namijenjenih dječjim onkološkim odjelima KBC i KDB Zagreb.

Program

Primarni fokus AM centra je proučavanje i razvijanje umjetničke animacije unutar znanstvene discipline povijesti umjetnosti.

Naše izložbe prezentiraju razrađene i zahtjevne kreativne procese animatora. Kroz suradnju s autorima istražujemo nevjerojatnu količinu posla i talent koji je uložen u stvaranje animiranog djela, uključujući idejne bilješke, likovne predloške, dokumentaciju, suradnike pa i cjeloviti opus multimedijalnih umjetnika.

Organiziranjem više različitih izložbi tokom godina pratiti ćemo ovaj proces stvaranja od početaka animacije do aktualnih i nadolazećih projekata naših animatora.

U središtu su umjetnici koji pomno razrađuju scenarij, režiju kao i svaki gradivni element. Kreativan proces biti će prikazan kroz cjeloviti rad jednog ili više umjetnika, širinu njihovog likovnog i multimedijalnog djelovanja, ili prezentacijom pojedinih projekta.

program

 • izložbe
 • video prilozi
 • intervjui s audiovizualnim umjetnicima
 • reportaže
 • stručni tekstovi i osvrti
 • forumska događanja
 • predavanja
 • radionice

NEWSLETTERIzvještaj i programski plan za 2020.

Program organizacijske podrške za prezentaciju i izložbenu djelatnost audiovizualnih i multimedijalnih djela:

 
 • Pružamo stručnu i tehničku podršku u organizaciji izložbenih programa od istraživanja i sudjelovanja u kreativnom procesu do apliciranja na raspisane natječaje, organizacije i provedbe projekata
 • Osiguravamo pristup specijaliziranim ustanovama (muzejima, galerijama, kulturnim centrima), zajedno s podrškom i vođenjem kustosa
 • Osmišljavamo i koordiniramo izložbene projekte
 • Promoviramo i prezentiramo umjetnost animacije kroz izložbene, kustoske projekte i programe: na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini putem institucionalne podrške u vidu partnera i suradnika

   • Redovito surađujemo s kulturnim institucijama i udruženjima kako bi se povezali s novim organizacijama i potaknuli umjetnike da istraže animaciju kao oblik umjetničke forme
   • Pružamo stručnu pomoć studentima povijesti umjetnosti koji žele steći znanje i iskustvo kustosa u području animacije, audiovizualne kulture i multimedije - za one koji tek počinju ili žele proširiti područje svog djelovanja, održavamo edukativne radionice te ih uključujemo u realizaciju naših aktualnih izložbenih programa

   Kontakt


   • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

   suradnici i partneri na projektima