• News
    /

Multimedialna izložba “Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije”

Izložba Vrijeme srca (Re)animacija poezije

Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije grupna je izložba na kojoj izlaže 50 hrvatskih animatora. Održana na lokaciji Pogon Jedinstvo, u sklopu programa svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb.

Izložba okuplja 50 hrvatskih suvremenih umjetnika, autora-animatora i animacijskih sustvaratelja, s radovima koji uključuju ilustracije, animirane filmove, instalacije, stripove, male i velike skulpture, audio i video radove, tapiserije, lutke i scenografije.

Djela su nastala prema pjesmama i stihovima, novinara, scenarista i redatelja animiranih filmova, Božidara Trkulje.

Autori su bili pozvani da pročitaju i odaberu jednu od 15 pjesama, materijalizirali su svoje viđenje i osjećaje, te tako (re)animatorskim djelovanjem zaokružili jedan vizualno-poetski ciklus, a same pjesme učinili vidljivim i opipljivim.

Izložba se održava u sklopu programa svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb.

28.5.2019. – 10.6.2019 / Velika dvorana, Pogon Jedinstvo (Trnjanski nasip)

Na izložbi sudjeluje 50 hrvatskih autora-animatora s radovima koji uključuju ilustracije, instalacije, animirane filmove, mozaike, skulpture, audio i video radove, tapiserije, stripove, lutkoslike, slikolutke.

Lagani uvodnik

Na suradnju sam pozvao autore, prijatelje, ljude s kojima sam tijekom zadnjih desetak godina surađivao, zaokruživši prije toga dvadesetogodišnji ciklus, jedno vrijeme u kojem je nastalo 15 pjesama o vremenu. Kolege autori su se odazvali zovu poezije i unatoč kroničnom nedostatku vremena, izdvojili koji sat, tjedan ili mjesec i napravili sjajne stvari.

Uživao sam u svakom radu koji je došao. Svaki je bio uzbudljiv, iznenađujuć, i drugačiji nego što sam pomislio da bi mogao biti. U zamislima koje nikada ne bih zamislio ili ih ne bih zamislio tako, u tehnikama kojima možda nikada neću ovladati i s energijom koju nikada neću posjedovati.

To je ona autorska, iskonska i osobna energija svakoga tko stvara. Viđenje koje nije i ne bi smjelo biti isto. Drugačiji pomaci u osobnom, tuđem, „realno-stvarnom“ vremenu i svijetu ideja koje nastaju i nestaju sudarajući se s drugim svjetovima, onim koje oblikuju drugi. Sudionici, suučesnici i sustvaratelji. Svi u svom vremenu i sa svojim srcem. Na kraju u jednom trenu, na jednom mjestu. Nadam se, u pravo vrijeme.

S poštovanjem,
Božidar Trkulja

Podijeli!


Komentari