• Događaj
    /
  • Razgovor
    /
  • Video
    /

Zanimanje animator

Video razgovor iz ciklusa Animacija danas na temu Zanimanje animator, održanog u MSU 31.10.2020. u 12 sati u sklopu izložbe “Od imaginacije do animacije”.

Kroz razgovor sa Sanjom Borčić (Zagreb film), Danielom Šuljićem (ALU) i Lucijom Bužančić (autorica) razgovarali smo o formiranju mladih autora animiranog filma, o tome kako započinje njihov put, koju vrstu podrške imaju kroz edukacijski sustav i izvan njega te koliko je teško doći do sredstava za svoj prvi film, kao i za svaki sljedeći. Upoznali smo se s mogućnostima rada na autorskom filmu u Hrvatskoj i što taj poziv čini osobito lijepim ili izazovnim.

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, kao središte koje je obrazovalo brojne hrvatske umjetnike animacije posljednjih 20 godina, ima snažan utjecaj na formiranje recentnih autora. Zato smo se osvrnuli na rad i smjer razvoja Akademije te potaknuli razgovor o tome postoje li novi pristupi i na što se stavlja naglasak u radu s mladim autorima.

Razgovor je završio projekcijom filmova mlade autorice i gošće Lucije Bužančić.

Proces, Lucija Bužančić
Lucija Bužančić ‘Proces’
Iris, Lucija Bužančić
Lucija Bužančić ‘Iris’

Foto galerija

ORGANIZACIJA I PODRŠKA

Projekt organizira AM centar u sklopu programa Animacija danas te uz suradničku podršku Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. Sufinanciran je sredstvima Društva hrvatskih filmskih redatelja, Grada Zagreba, Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture RH.

Podijeli!


Komentari